Η Παγκύπρια Ομοσπονδία Ανεξαρτήτων Συνδικαλιστικών Οργανώσεων (Π.Ο.Α.Σ.Ο.), τιμά και γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας ανεξαρτήτου χρώματος και θρησκείας.   Ένα αφιέρωμα, μια υπενθύμιση, μια ανταμοιβή, για τα όσα προσφέρουν οι γυναίκες στην καθημερινότητα και στο σύνολο της ζωής.

Σε όλες, αξίζει ο ίδιος σεβασμός και το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια και στην ισότητα. Η σύγχρονη γυναίκα συμμετέχει σημαντικά στην κοινωνική ζωή, την εκπαίδευση και την πολιτική, ωστόσο απουσιάζει από τα ισχυρά κέντρα λήψης αποφάσεων. Η ισότητα στην πράξη είναι ελλιπής, λόγω των προκαταλήψεων, των διακρίσεων και των ανισοτήτων σε βάρος των γυναικών που εντείνονται, θεωρούμενες ως ευάλωτος στόχος.  Έτσι, πολλές γυναίκες υφίστανται καθημερινά βία τόσο σωματική, ψυχολογική αλλά και λεκτική.  Πολλές φορές γίναμε μάρτυρες γυναικοκτονιών που συμβαίνουν τόσο στη χώρα μας όσο και στον υπόλοιπο κόσμο.

Η Π.Ο.Α.Σ.Ο. καταδικάζει κάθε μορφή βίας και διάκρισης ενάντια στις γυναίκες και επαναλαμβάνει ότι το θέμα της ισότητας δεν είναι ζήτημα που πρέπει να απασχολεί αποκλειστικά τις γυναίκες αλλά το σύνολο της κοινωνίας. Οι φεμινιστικές, πολιτικές, συνδικαλιστικές και γυναικείες κοινωνικές οργανώσεις, οφείλουν να βρίσκονται ενωμένες και να αγωνίζονται για να διεκδικούν τα δικαιώματα της γυναίκας και να μην εφησυχάζουν.  

Η Π.Ο.Α.Σ.Ο. θα βρίσκεται πάντα στο πλάι τους.

Από την Π.Ο.Α.Σ.Ο.