Κάθε χρόνο η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας δίνει την ευκαιρία να αναγνωρίσουμε τις μεγάλες επιτυχίες και τα πολλά επιτεύγματα του γυναικείου κινήματος μα και τις προκλήσεις και αντιξοότητες που εκατομμύρια γυναίκες ανά τον κόσμο συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν. Αξίζει να αναφερθεί ότι, μόλις πρόσφατα, σε έκθεση της η Παγκόσμια Τράπεζα σημειώνει χαρακτηριστικά ότι καμία χώρα στον κόσμο δεν παρέχει στις γυναίκες ίσες ευκαιρίες στην εργασία.

Από την ανισότητα λοιπόν στην εργοδότηση, στην ανέλιξη και στις αμοιβές έως την έλλειψη πρόσβασης στην εκπαίδευση και στην υγειονομική περίθαλψη, από την ενδοοικογενειακή βία έως την ανεπαρκή εκπροσώπηση σε θέσεις λήψης αποφάσεων, υπάρχουν ακόμη πολλές διακρίσεις που πρέπει να εξαλειφθούν, κοινωνικές παραδόσεις και βαθιά ριζωμένες νοοτροπίες που πρέπει να αλλάξουν για να εξασφαλιστεί η ισότητα των φύλων.

Σήμερα ανανεώνουμε την υπόσχεση μας και στέλνουμε ξανά ένα ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης προς όλες τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Εκφράζουμε δε ξανά το σεβασμό, το θαυμασμό και τη βαθιά εκτίμηση μας για τη δύναμη, το σθένος και την ανθρωπιά με την οποία οι γυναίκες αγωνίζονται καθημερινά για τα δικαιώματα τους.  Ως Συνδικαλιστική Οργάνωση δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε μαζί τους τον αγώνα για ίση αμοιβή, ίσες ευκαιρίες ανέλιξης και εκπροσώπησης και ίσα δικαιώματα σε κάθε χώρο όπου οι γυναίκες εργάζονται και δραστηριοποιούνται.

Ας συνεχίσουμε λοιπόν να εργαζόμαστε μαζί, ως κοινωνία, για έναν κόσμο που σέβεται και προωθεί τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια όλων ανεξαιρέτως των γυναικών.  Ας στείλουμε μηνύματα αγάπης, στήριξης και ενθάρρυνσης προς όλες τις γυναίκες που παλεύουν και προσπαθούν καθημερινά να κάνουν τον κόσμο καλύτερο. Ας σηκώσουμε ακόμη πιο ψηλά και ας κάνουμε ακόμη πιο δυνατή τη φωνή μας για Ισότητα και Δικαιοσύνη.

Εκ του Προεδρείου