Λευκωσία, 6 Οκτωβρίου 2023                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 Ανακοίνωση

Συνάντηση ΠΟΑΣΟ με τον Πρόεδρο του Δημοσιονομικού Συμβουλίου

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου, 2023, στα Κεντρικά Γραφεία της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Ανεξάρτητων Συνδικαλιστικών Οργανώσεων συνάντηση μεταξύ του Προέδρου του Δημοσιονομικού Συμβουλίου (ΔΣ), κ. Μιχάλη Περσιάνη, και αντιπροσωπείας του Προεδρείου της Ομοσπονδίας αποτελούμενη από τον Πρόεδρο, κ. Κώστα Ιωάννου, και τον Γενικό Γραμματέα, κ. Παναγιώτη Γεωργίου.

Αφορμή για τη συνάντηση υπήρξαν τα σχόλια που απέστειλε η Ομοσπονδία μας στον κ. Περσιάνη σχετικά με την Ενδιάμεση Έκθεση του Δημοσιονομικού Συμβουλίου για το έτος 2023.  Η συζήτηση διεξήχθη μέσα σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα. Η δε ευκαιρία που δόθηκε στις δύο πλευρές, για ανταλλαγή απόψεων και ιδεών καθώς και ανάλυση των δεδομένων, βοήθησαν στη διαμόρφωση μιας καλύτερης εικόνας για την κατάσταση της οικονομίας και των προκλήσεων που έχει να αντιμετωπίσει. Η αντιπροσωπεία της ΠΟΑΣΟ μετέφερε κυρίως τις ανησυχίες της για τον τρόπο που αποτυπώνονται πράγματα και καταστάσεις στις Εκθέσεις του ΔΣ και ειδικότερα για την επιλεκτική και μονόπλευρη παρουσίαση στοιχείων και δεδομένων που επηρεάζουν την οικονομία, τα οποία καταλήγουν στο να τύχουν συχνά εκμετάλλευσης από κύκλους που αρέσκονται να στοχοποιούν και να επιβουλεύονται δικαιώματα και άλλα ωφελήματα των εργαζομένων.

Η ΠΟΑΣΟ εκφράζει την εκτίμηση της στον Πρόεδρο του ΔΣ για την εποικοδομητική συνάντηση και προσδοκά στη συνέχιση της συνεργασίας, με στόχο την οικονομική σταθερότητα και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης όλων των πολιτών.

Εκ του Προεδρείου