Η Παγκύπρια Ομοσπονδία Ανεξάρτητων Συνδικαλιστικών Οργανώσεων συμπαραστέκεται και στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εργαζόμενων εκπαιδευτικών στα απογευματινά και βραδινά προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και στηρίζει τον αγώνα που πραγματοποιούν από κοινού με τις συντεχνίες ΟΕΚΔΥ-ΣΕΚ και ΠΑΣΕΥ-ΠΕΟ.

Η ΠΟΑΣΟ τάσσεται εναντίον της εργοδότησης εκπαιδευτικών καθώς και άλλων εργαζομένων με τη μορφή της αγοράς υπηρεσιών, εφόσον αυτού του είδους απασχόληση καταργεί τη σχέση εργοδότη – εργαζόμενου, η οποία εξορισμού υπάρχει, ενώ υποχρεώνει τον εργαζόμενο να καταβάλλει πολλαπλάσιες εισφορές στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων και στο ΓΕΣΥ, στερώντας του επιπλέον κάθε άλλο ωφέλημα που απολαμβάνουν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι.

Πάγια θέση της Ομοσπονδίας μας είναι ότι η εργοδότηση με αγορά υπηρεσιών από το κράτος, διαβρώνει και υποσκάπτει τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων. Τέτοιες και άλλες μορφές απασχόλησης αποτελούν σύγχρονες μεθόδους εκμετάλλευσης και πρέπει άμεσα να τερματιστούν.

Στα πλαίσια έμπρακτης στήριξης των συναδέλφων εργαζομένων η ΠΟΑΣΟ κατέθεσε στο ταμείο των απεργών οικονομική εισφορά.

Εκ του Προεδρείου της Π.Ο.Α.Σ.Ο.